Waarom FUM?

Waarom Fresh Unieke Mondzorg?

Onze mobiele teams werken veel voor kwetsbare ouderen; een doelgroep die de komende jaren sterk groeit. Voor hun kwaliteit van leven is een ‘gezonde mond’ heel belangrijk. Goede mondzorg kan het verschil maken tussen wel of niet kunnen praten, tussen normaal kunnen eten of alleen met pijn en moeite. 

Helaas zijn deze ouderen soms niet meer in staat zelf goed voor hun gebit te zorgen en een reguliere (tandarts)praktijk te bezoeken. In de loop der jaren gaat hun mondgezondheid vaak sterk achteruit. Datzelfde zien we bij mensen met een beperking of psychische stoornis, in een woongroep of zorginstelling.

Meer dan mondzorg

Ons team zoekt de cliënten ‘thuis’ op. Iedere zorglocatie waarmee wij een contract afsluiten krijgt een vast team van toegewijde medewerkers, zodat er een vertrouwensband kan ontstaan tussen cliënt en behandelaar. Met onze persoonlijke benadering en liefdevolle aandacht zien we méér dan het gebit van onze patiënten. Veranderingen in de mondgezondheid en zelfredzaamheid signaleren we vroegtijdig en we houden bij de behandeling rekening met de algehele gezondheidssituatie. 

Met voorlichting, preventie en goede mondhygiëne kunnen we - samen met cliënten, familie en verzorgenden - klachten voorkomen en het leven voor deze cliëntengroep een beetje fijner maken.

Wat we doen, doen we met ons hart. Voor de mens, voor de toekomst en daarmee ook voor onszelf.

Lees meer over onze duurzame visie.